Banjalučka pivara prva uskladila Statut

Bez autora
Apr 29 2010

Skupština akcionara "Banjalučke pivare" usvojila je Statut, koji je u potpunosti usklađen s novim Zakonom o privrednim društvima RS, čime je ova kompanija postala prva koja i zvanično posluje u skladu s novim zakonskim odredbama. Nadaju se da ovim dati dobar primjer i postaviti standarde, skladno kojima će i druge kompanije početi s usklađivanjem svog rada s odredbama novog Zakona o privrednim društvima RS i standardima korporativnog upravljanja. Na Skupštini je u skladu sa Zakonom i Statutom imenovan i novi Upravni odbor koji sada, pored neizvršnih i nezavisnih članova, ima i izvršnog člana. Novi Upravni odbor čine novi izvršni član Odbora Mirjana Jovanović, koja je finansijski direktor "Banjalučke pivare", i njegovi dosadašnji članovi Trevis Vilis-Dejvis, Ragnar Trigvason i Kevin Smit.

Banjalučka pivara prva uskladila StatutSkupština akcionara "Banjalučke pivare" usvojila je Statut, koji je u potpunosti usklađen s novim Zakonom o privrednim društvima RS, čime je ova kompanija postala prva koja i zvanično posluje u skladu s novim zakonskim odredbama, saopštili su juče iz tog preduzeća.

"Nadamo se da ovim dajemo dobar primjer i postavljamo standarde, skladno kojima će i druge kompanije početi s usklađivanjem svog rada s odredbama novog Zakona o privrednim društvima RS i standardima korporativnog upravljanja", rekao je Nikolas Peni, direktor "Banjalučke pivare".

Na Skupštini je u skladu sa Zakonom i Statutom imenovan i novi Upravni odbor koji sada, pored neizvršnih i nezavisnih članova, ima i izvršnog člana.

Novi Upravni odbor čine novi izvršni član Odbora Mirjana Jovanović, koja je finansijski direktor "Banjalučke pivare", i njegovi dosadašnji članovi Trevis Vilis-Dejvis, Ragnar Trigvason i Kevin Smit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik